1967 ÓTA HATÁSOSAN ALKALMAZZÁK A LÁGYLÉZEREK GYÓGYÍTÓ EREJÉT

A gyógyászatban használt (nagyteljesítményű) sebészi lézerek mellett egyre nagyobb teret hódítanak a (kisteljesítményű) soft vagy lágylézerek. Ez utóbbiak gyógyító hatásának felfedezése Mester Endre, a budapesti Semmelweis Egyetem professzorának nevéhez fűződik, aki 1967-ben publikálta megfigyelését, hogy kis teljesítményű lézer hatására a borotvált hátú egereken a szőr gyorsabban nőtt ki, mint a nem kezelt társaikén. 1971-től az alacsony intenzitású lézerrel páciensei nehezen gyógyuló lábszárfekélyeit kezelte eredményesen.

Azóta közel 100, minden tudományos kritériumnak megfelelő (fázis III, randomizált, kettős vak, placebo kontrollált) klinikai tanulmány bizonyította az alacsony energiájú (LLLT = Low Level Laser Therapy) lézerterápia hatékonyságát a fájdalomcsillapításban, a sebgyógyításban és a gyulladáscsökkentésben.

HELYETTESÍTI A GYULLADÁSCSÖKKENTŐ GYÓGYSZEREKET
 

 

A lézer-fény terápia (LTP) kiváló alternatív megoldás a nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel (NSAID) szemben, különösen hosszú távú használat esetén. (Tina Karu - Photomedicine and Laser Surgery 2013. májusi szám)

"A nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) a valaha legjobban eladott gyógyszerek. Rövid távú hatásuk a fájdalom, gyulladás csökkentésében nyilvánvaló és értékes. A hosszú távú hatások azonban kérdésesek. Páciensek milliói használnak hosszú távon NSAID gyógyszereket, akár egy életen át. Sőt, sokan meg is halnak a gyógyszereiktől."

NAGY HATÉKONYSÁGGAL MŰKÖDIK

 

A lézernyaláb (nagyon kis széttartású fénynyaláb, nagyrészt) párhuzamos fénysugarakból áll. Ezzel nagy energiasűrűség érhető el nagy távolságokban is. (Az alacsony energiájú vagy lágylézerek energiája 1-500 mW között van.)

A létrejött fény időben és térben koherens, a lézer által kibocsátott hullámok fázisa a sugár minden keresztmetszeténél azonos.

A lézerek energiája kis térrészben koncentrálódik, a lézerfény teljesítménysűrűsége a megszokott fényforrásokénak sokszorosa lehet.

A fentiek következtében fokozott gyógyító hatást tudunk kifejeteni a beteg testrészre, vagy szervre.

NEM OKOZ SÉRÜLÉST
  
  A lánylézer anélkül fejti ki hatását, hogy ehhez fizikai behatásra lenne szükség. A bőrfelületen keresztül (sérülést nem okozva) behatol a bőr alá és felmelegíti, gyógyítja azt. A lágylézeres kezelés az ún. biostimuláció (a beteg sejtek molekuláris működés serkentése) segítségével sejtszinten hat a szervezet természetes öngyógyító folyamataira.
A SZÖVETEK MÉLY RÉTEGEIT IS KÉPES GYŐGYÍTANI
 

 

 

A lézerek fénye egyszínű, egyetlen hullámhosszú összetevőből áll. Hullámhossz szerint a lágylézerek többsége:

  • vagy a látható vörös fény tartományában (630-700 nm) Ez nem hatol mélyen a szövetekbe, ezért elsősorban felületes elváltozások, sebek, bőrproblémák, bőrfelszínhez közeli akupunktúrás pontok kezelésére alkalmazzák.
  • vagy a már szabad szemmel láthatatlan, úgynevezett közeli infravörös (780-830 nm) tartományban sugároz. Ez mélyebben a szövetekbe hatol, ezért alkalmas izmok, inak, ízületek és mélyebben fekvő szövetek, szervek problémáinak kezelésére.

A Handy Cure S' lágylézer akár 10 cm mélyen is képes behatolni a szövetekbe, és ott kifejteni hatását.

 

.

A lézer által kibocsátott hullámok mágneses mezejének iránya állandó.

Lehetnek folyamatos vagy impulzus üzemmódúak. Az impulzus üzemmódú lézerek nem folytonosan világítanak, hanem nagyon rövid ideig, ezért nagy teljesítményű (P~ 1/t) impulzusokat bocsátanak ki.

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon