Erre vigyázzon, ha gyermekeket kezel lágylézerrel

A lézerterápia alkalmazásának nincsen korhatára, ezért akár egészen kicsi gyermekek kezelésére is nagyszerűen használható. A felelősségteljes használathoz azonban fontos betartani pár szabályt:

1. Konzultáljon orvosával

A lágylézer kezelések segítségével gyorsan és hatékonyan csillapítható a fájdalom, jelentősen felgyorsítható a sebgyógyulás, megszüntethető a gyulladás. Bakteriális és vírusos megbetegedések esetében viszont a lágylézer tehetetlen.

Egy horzsolásnál könnyű eldönteni, mi a teendő, de gyulladásos panaszoknál egy átlagos szülő nem feltétlenül tudja megállapítani a probléma forrását, ezért nem szabad csupán a lézerterápiára hagyatkoznia.

Ha nem biztos benne, hogy gyermeke betegségét mi okozza, feltétlenül mutassa meg orvosnak is a hiányos, vagy nem megfelelő kezelés utóhatásaként fellépő szövődmények elkerülése érdekében.

2. Használjon védőszemüveget

Az otthoni használatra kifejlesztett lágylézer készülékek alapvetően biztonságos kezelést tesznek lehetővé, ám a lézersugárba ezek esetében sem szabad belenézni. A lézer ugyanis károsíthatja a szemet.

Minél kisebb gyermeke, annál nehezebb mindezt megértetni vele, ráadásul a kicsik ritkán maradnak akárcsak egy percig is nyugton, így az ő esetükben fontos, hogy a lágylézer kezelés ideje alatt megfelelő védőszemüveg legyen rajtuk. Ezzel még az eshetőségét is kizárhatja annak, hogy a prizmába nézzenek.

3. A kezeléseket felnőtt végezze

Ahogy azt fentebb említettük a kicsik mozgékonyak, nyugtalanok, ezért tovább növelheti a kezelés biztonságát, ha a lágylézer kezelés során a készülék az Ön kezében van.

A biztonság mellett a hatékonyság növelésében is segít, ha a kezelést nem a gyermekre bízza. A lézersugár nem terül szét, hanem egy pontra fókuszál, így, ha nem a problémás területet éri, hatása is elvész.

4. Ne nyomja a sebre

A lágylézer terápia hatalmas előnye, hogy hatásának kifejtéséhez nincsen szükség arra, hogy a készülék prizmája a bőrhöz érjen. A lágylézer kezelés tehát sebek, vagy horzsolások kezelése során is fájdalommentes tud maradni, ha a készüléket nem érinti hozzá a fájó felülethez.

Sőt, végső esetben akár kötésen keresztül is végezhet lágylézer kezeléseket. Igaz ilyen esetben a kezelés hatásfoka kisebb, azaz az megfelelő eredmény eléréséhez több időre lesz szükséges, mintha csupasz felületet kezel.

NÉZZE MEG VIDEONKAT, HOGY LÁTHASSA

MENNYI SEGÍTSÉGET NYÚJT A HANDY CURE S' LÁGYLÉZER KÉSZÜLÉK A GYERMEKEK GYÓGYÍTÁSÁBAN IS

.

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-P: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon és a on

.