Fogászati problémák kezelése lágylézer terápia segítségével

A lágylézer terápia fogászati problémák kezelésében is kiválóan alkalmazható.

Mivel a lágylézer terápia minden olyan panasz kezelésére alkalmas, mely sebesüléssel, gyulladással, illetve ezekből eredő fájdalommal van összefüggésben, hatékonyan alkalmazható fogászati kezelések kiegészítésére, illetve a beavatkozások utáni felépülés lerövidítésére.

1. Fogfájás

Számos kutatás szól arról, hogy a fogfájás életünk egyik legelviselhetetlenebb fájdalma, melytől érthető módon minél előbb szeretnénk megszabadulni.

Mivel ritka, hogy a fájdalom megjelenésekor azonnal fogadjon bennünket a fogorvos, az emberek többsége a fájdalomcsillapító gyógyszerekhez (pl. Cataflam) fordul. Ezzel viszonylag gyorsan csillapítható a panasz, ugyanakkor nagyon megterheli gyomrunkat.

A lágylézer terápia valamivel lassabban ugyan, de mellékhatások nélkül képes a gyulladást kezelni, a fájdalmat csökkenteni.

A fájdalom enyhülésétől függetlenül feltétlenül keresse fel fogorvosát is, mivel a lágylézer terápia csupán a gyulladást képes csillapítani, az esetleges fogászati beavatkozást nem helyettesítheti

2. Bölcsességfog növekedése a terhesség alatt

A bölcsességfog növekedése sokszor jelentős fájdalommal jár. Ráadásul igen gyakori, hogy a bölcsességfog éppen a terhesség alatt indul növekedésnek, a kismama szervezetében lévő növekedést elősegítő hormonok mennyiségének megemelkedése következtében.

A gondot tovább fokozza, hogy felelős anyuka a terhesség alatt lehetőleg nem szed szintetikus gyógyszereket, mivel azok a baba egészségére is káros hatással lehetnek.

A lágylézer terápia segítségével a bölcsességfog növekedése következtében fellépő fájdalom szerencsére hatékonyan csillapítható szintetikus gyógyszerek, és mellékhatások nélkül.

3. Szájsebészet

A bölcsességfog nem csak a kismamáknak, de a legtöbb embernek gondot okoz, ugyanis sokszor nem megfelelő irányba nő, vagy nem fér el rendesen az állkapocsban, így eldeformálja a fogsort, vagy összeroppantja a szomszédos fogakat.

Ilyen esetekben a fog sebészeti eltávolítását szokták javasolni az orvosok, ami önmagában is fájdalmas beavatkozás, de egy foghúzással ellentétben a műtét után a felépülés is lassú és fájdalommal teli.

Bármilyen szájsebészeti műtét után nagy szolgálatot tehet a felépülés gyorsításában, a fájdalom csillapításában, sőt sejtképződést serkentő hatása miatt a csontosodási folyamat elősegítésében is a lágylézer terápia.

4. Fogínygyulladás

Az ínygyulladás veszélyiről sajnos méltatlanul kevés szó esik, mert sokáig szinte észrevétlen marad. Eleinte nincsenek feltűnő tünetei, és nem is fájdalmas. Ugyanakkor, ha nem kezeljük időben, annyira komollyá is válhat, hogy akár fogaink elvesztésével is járhat.

Elterjedt nézet, hogy a fogínygyulladás kizárólag a nem megfelelő szájhigiéné következménye. Gyakran valóban az és ilyenkor a gyakoribb, alaposabb fogmosás, fogselymezés, és szájöblítés is könnyen megoldhatja a problémát.

Azonban a genetikai hajlam, a hormonális változások (terhesség, menopauza), a dohányzás, a rendezetlen fogsor, sőt még a nem megfelelő táplálkozás is vezethetnek fogínygyulladáshoz.

A fogínygyulladás kezelésében is fájdalom és mellékhatásmentes segítséget nyújthat a lágylézer terápia.

A gyulladás kezelésén túl azonban feltétlenül javasolt ebben a kérdésben fogorvossal is konzultálni, hogy a betegség forrását feltárják, kiújulását megakadályozzák.

5. Sérülések a szájban

Kivel ne fordult volna már elő, hogy ráharapott a nyelvére, vagy megégette a száját egy forró falattal. Ezek a sérülések ugyan aránylag gyorsan gyógyulnak, mégis nagy kellemetlenséget okoznak.

A gyógyulási folyamat ilyenkor is kiválóan lerövidíthető a lágylézer kezelések segítségével.

Hogyan kezelje?

A készüléket nyomja az arcára, a fájó ponthoz lehető legközelebb. Végezzen el két-három váltakozó frekvenciájú ("Variable") 5 perces kezelést egymás után. A kezeléseket naponta legalább 2-3 alkalommal ismételje meg, amíg a probléma teljesen meg nem szűnik.

Nem szükséges kezeléseket nyitott szájjal végezni és a sugarat a száján belülre irányítani, az arc külső oldaláról végzett kezelés is ugyanolyan hatékony, mivel a Handy Cure S’ lágylézer készülék gyógyító energiája akár 8-10 cm mélyen is képes behatolni a szövetekbe.


.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon