Miért hatékonyabb a pulzáló lézer a statikus lézereknél?

Miért hatékonyabb a pulzáló lézer a statikus lézereknél? 

A kérdés legjobban a kalapács és a szög példájával szemléltethető:

Ha fogunk egy szöget, és rácsapunk a kalapáccsal, könnyedén beleáll a fába. Ugyanakkor, ha csak ráhelyezzük a kalapács fejét és egyenletes erővel nyomni kezdjük, szinte biztos, hogy nem fogjuk tudni a fába állítani, mert képtelenek vagyunk olyan erőt kifejteni, mellyel elérhető a kívánt hatás. 

Ez egyfelől a súrlódással és a közegellenállással áll kapcsolatban, másrészt a lendület adta többlet energiával. 

Egyenletes nyomás esetén sokkal nagyobb a tapadás, és közegellenállás, melyek azonban egy hirtelen erőbehatás, és azon keresztül a lendület adta többlet energia segítségével könnyebben leküzdhetők. 

Mindezek miatt a Handy Cure S’ lágylézer készülék, mely úgynevezett szuperpulzáló lézertechnológiát alkalmaz, nagyságrendekkel kisebb lézerteljesítmény mellett képes mélyebb behatolást elérni, mint más hasonló készülékek statikus lézersugárzással.

A szuperpulzáló lézertechnológiának, és a Handy Cure S’ lágylézer készülékbe épített további három (a látható vörös fény, az infravörös fény és a mágneses tér) gyógyító energiaforrásnak köszönhetően mindössze 0,4-6,25 mW átlagos lézerteljesítmény mellett is képes felvenni a versenyt az akár 500 mW statikus (folytonos) lézerteljesítménnyel rendelkező készülékekkel. Ráadásul úgy, hogy a csupán 14x5x5 cm méretű és 300 g súlyú készülék akkumulátora 18 óra működést tesz lehetővé egy töltéssel.

.

Hullámhossz és behatolás... Olvassa el ezt is.

A lézer behatolási mélysége... Olvassa el ezt is.

.

NÉZZE MEG VIDEONKAT, HOGY LÁTHASSA

EGY LÁGYLÉZER KÉSZÜLÉK HATÉKONYSÁGA NEM CSAK A TELJESÍTMÉNYEN MÚLIK

 

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon