Mit nyújthat a lágylézerterápia sarkantyú problémák esetén

A sarokcsont kinövése (sarkantyú) rengeteg kellemetlenséggel és fájdalommal jár, melyek enyhítésében nagyszerűen alkalmazható a lágylézer terápia. A lágylézer kezelések gyulladáscsökkentő hatása révén a sarokban a gyulladás visszahúzódik, a fájdalom csökken.  

Fontos azonban külön választanki azokat az eseteket, amikor a sarokcsont kinövés már kialakult és azokat, melyek esetében még fizikai elváltozás nincs, csak a tünetek érezhetők.

Teljes felépülés azokban az esetekben érhető el, ahol még csontkinövés nem alakult ki és a probléma kiváltó oka is megszűnt. A sarkantyú létrejötte a legtöbb esetben helytelen tartás/járás, illetve nem megfelelő lábbeli viselésének következménye.

Mindenképpen javasolt tehát egy ortopéd orvossal való konzultáció, mely során megtudhatjuk, milyen tornagyakorlatok segíthetnek, illetve milyen cipőt/talpbetétet érdemes beszerezni.

A tünetek kiváltó okának megszűntetése mellett a lágylézer kezelésekkel a sarkantyú probléma teljesen és akár örökre megszüntethető.

Ha a kiváltó okokkal nem foglalkozunk idejében, tüskeszerű csontkinövés alakulhat ki a sarok hátsó, vagy talpi részén. Ebben a fázisban a lágylézer terápia már sajnos csak tüneti kezelést, életminőség javulást képes biztosítani, mivel a csontkinövés eltávolítása csak sebészi úton oldható meg.

A kezelések hatására a gyuladás és a fájdalom enyhül, azonban várható, hogy a tünetek időről időre kiújulnak majd.

Érdemes már a tünetek megjelenésekor azonnal elkezdeni a kezeléseket így nem megelőzhetjük a heveny gyulladásos panaszokat és hosszú távon is komfortosan érezhetjük magunkat a cipőnkben.

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon és a on