Simon Péter masszőr talasztalatai a Handy Cure S' lágylézer készülék használatával kapcsolatban

Mivel fogászaton dolgozom és szabadidőmben masszőrködöm, így nem ismeretlen számomra a lézer egészségügyi felhasználása. 

Masszőrként tudom, hogy a nyirokkeringés segítése milyen jótékony hatással bír a szervezet regenerálódó képességére. Kineziotapes ragasztás esetén is az a fontos, hogy a fájdalmas részeket megemelve a keringést serkentsük, ezáltal is segítsük testünket a gyógyulásban.  

A Handy Cure S' hatékonyságát első sorban magamon teszteltem, de volt pár vendégem aki fájdalomra panaszkodott, viszont az érintett területen nem volt szerencsés, vagy lehetséges masszázs alkalmazása. 

 

Esetek:  

Térdizület vizesedése, duzzanata:

A kezelés több összetevős volt, de első körben igyekeztem vizes ruházni, gyulladáscsökkentő krémmel kenni. A térdizület vizesedése nem szűnt meg, csak enyhült kicsit. A kezelés során egy adott pontra 3-4 alkalommal sugároztam 5 Herzes sugarat. Az érzetem egy idő elteltével az volt, mintha a lámpa forrósodna, miközben természetesen maga a készülék nem melegszik fel működés közben. A melegedés a keringés fokozottabbá válását jelezte.  

A hatás másnap reggelre volt kézzel fogható, a duzzanat érezhetően kisebb lett. 

Természetesen önmagában a készülék nem elég, kell a diclofenac tartalmú krém, illetve a gyulladáscsökkentő gyógyszer, emellett zöldkagyló kivonatot is szedek. Régóta küzdök térdproblémákkal, ezekkel eddig is legyűrtem a hasonló fájdalmaimat, de a Handy Cure S' használata érezhetően felgyorsított bizonyos pozitív folyamatokat. 

 

Tenisz - és golfkönyök:

Kinezio tape-el könnyen lehet tehermentesíteni a fájdalmas területet és könnyíteni a gyógyulást, de sok esetben - mint pl. a nyári nagy melegben a folyamatos izzadás mellett - nem lehetséges a hosszan tartó tapasztás. Ilyen helyzetben segített a Handy Cure S', mivel a fájdalmas területet 3-4 alkalommal folyamatosan sugározva, az érintett területen ily módon folyamatosan végig haladva látványos gyógyulás érhető el. Természetesen kenőcs, vagy tape használata javasolt, a lámpa vagy kiegészítő kezelésként alkalmazható, vagy ha a teljes gyógyulást szeretnénk erre az eszközre bízni, fontos a pihentetés és hogy rászánjuk minden nap 2-3 alkalmat, amikor teljesen végig lámpázzuk az érintett területet. 

 

Állkapocs ízületi fájdalom:  

Leginkább intenzív stressz hatásának köszönhetően kialakult erőteljes fogcsikorgatás eredménye. A stresszben szenvedő sokszor napközben, de leginkább éjszaka, amikor tudat alatt dolgozza fel a nap eseményeit, csikorgatja a fogait, amellyel egyrészt erodálja a fogzománcot, másrészt az állkapocs ízületet is olyan terhelés alá vonja, amely az ízület gyulladását eredményezi. Ennek következtében a páciens fájdalmat érezhet rágás, beszéd vagy ásítás közben. 

A teljes megoldás ennek megszüntetésére természetesen a stresszfaktor kiiktatása lenne, de persze sokszor ezek olyan körülmények, amelyeken nagyon nehéz változtatni. A fogak és az állkapocs kímélése céljából célszerű felkeresni fogorvosunkat és egy úgynevezett harapásemelőt kérni, amely lényegében egy szilikonból készült fogvédő. 

A gyulladt területre magam is javasoltam ismerősömnek a Handy Cure S' használatát, és ő már egy 2 körös vegyes ( 5 és 50 Herzes ) kúra után jelentős javulásról számolt be. 

 

Baker ciszta:  

Intenzív térdízületi porckopás és hosszan fennálló gyulladt állapot eredménye. Egyre gyakoribb betegség, amely leginkább az intenzívebben mozgó sportolók (de nem feltétlenül profik) életét nehezíti meg. 

Masszírozása nem vagy csak kis behatással, inkább felületi simítással, dörzsöléssel javasolt, ezért a fájdalmas terület könnyítésére sikerrel alkalmaztuk vendégemmel a Handy Cure S' lámpát

 

Porckorong sérv:  

Az egyik barátomnak porckorong sérve van, ami miatt a bal lába folyamatosan zsibbad. Fizikoterápiát kap, gyógymasszőr foglalkozik vele, kineziotape-es ragasztást is alkalmaztak nála, de sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem fogja megúszni a műtétet. A lábfeje és a lábikrája folyamatos fájdalomban van, mivel a sérv az idegpályát nyomja. Megkért, hogy esetleg masszírozzam meg, de mivel egy gyógymasszőr már részesíti terápiában, folyamatos egyeztetéssel az orvossal és a fizikoterapeutájával, nemet mondtam, viszont a lámpa használatát javasoltam. 

A beszámolója szerint a fájdalom enyhült, a lábfejét "könnyebbnek érezte". Fontos hangsúlyoznom, hogy nem válthatja ki nála a lámpa használata azt, amit az ovosa és két másik szakember javasol, de a közérzetjavító szerepe miatt hasznos a használata.

.

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon