Fájdalomcsillapítás nem várt eredményekkel

Mindig nagy öröm, amikor valaki felkeres egy problémával és azt orvosolni tudom. Masszőrként jóval szűkösebb az eszköztáram, mint egy orvosnak. Van, amikor egyértelmű, hogy elegendő valamilyen manuál terápia, egy egyszerű masszázs, vagy akár kiegészítő lehetőségek, mint floss, a tape vagy a mozgatás. De vannak esetek, amelyek feladják  leckét, az eredmény nem garantált így a jó eredménynek is jobban tudok örülni.  

Az sem rossz, ha az ember nem várt felfedezést tesz!  

75 éves páciensem lábfájdalommal keresett fel. Panaszkodott vádlijára, a sípcsont környéki izmokra, illetve a lábfejére az ugrócsont és a köbcsont környékén.  

Ismerem őt, elmondható róla, hogy folyamatos, nagy napi aktivitásban van, de az életmódja mozgásszegény. Rengeteget vezet és ül. Üzletember. Előredőlt testtartása van, ami miatt a lábfejek erősebb terhelésnek lehetnek kitéve, nem hajlik a dereka.  

Panaszát hallva arra gondoltam, hogy kinezio tape felhelyezzéssel tehermentesítem a lábfejet, illetve úgynevezett polipot, azaz nyiroktape-et helyezek fel, amely a gyulladást csökkenti. Ezt azonban nem lehetett kivitelezni, tekintettel a kiterjedt seprűvénákra és visszerekre. Ilyenkor tape felhelyezése kontraindikált.  

A tapasztalatom hogy a meloxikám tartalmú gyógyszerek hatékonyan segítenek a csontot érintő gyulladások esetében, ezek ugyanis nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok) csoportjába tartoznak, és csillapítják az izmokat, ízületeket érintő gyulladást és fájdalmat.

Egyeztettem az orvosával (ezúton is hálásan köszönöm neki a segítő kezet, amit nyújtott), akitől megtudtam, hogy ezzel már próbálkoztak és nem hozta a várt eredményt, ezért még felvetettem a lágylézer kezelés lehetőségét. Orvosa azt mondta, kifejezetten örülne, ha megpróbálnám!  

A fájdalmas környéket 40 percig (2x5 perc a variált, majd a fennmaradó időben az 5 herzes programmal) sugároztam.

Páciens elmondása szerint a csontot érintő fájdalom elmúlt (korábban tapintásra is érzékeny volt), másnap egész napos terhelés mellett sem fájdult meg, fájdalomcsillapítót nem kellett szedjen.  

Az eredmény így magáért beszélt, mondhatni a foglalkozás elérte célját, de emellett egy nem várt eredmény is született! A kezelés hatására a kezelt felületen seprűvénák visszahúzódtak, eltűntek! Mivel erre nem számoltam, induláskor nem készült fotó, de egy köztes és egy befejezett állapotot dokumentáltam. A kezelés időtartama 40 perc volt, később a biztos eredmény érdekében egy nagyobb felületen már egy egyórás kezelést végeztem.

.

.

Simon Péter tapasztalatai... Olvassa el ezt is.

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-P: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon

 

 

Páciens az eredményeket látva, vásárolt is egy lágylézer készüléket, hiszen otthoni felhasználás mellett, különösebb egészségügyi ismeret nélkül is hatékonyan alkalmazható az eszköz, a seprűvénák esetében pedig kifejezetten látványos eredményt lehet elérni!

Fontos kiemelni, hogy egyénenként más és más lehet a reakció, a hosszú távú hatáshoz pedig egy kezelés nem elegendő!