Lehet-e túlzásba vinni a lágylézer kezeléseket?

A hétköznapi lágylézer készülék használókat könnyen megzavarják az interneten található, ellentmondónak tűnő információk azzal kapcsolatban, hogy túlzásba lehet-e vinni a lágylézer terápiát.

Egyik oldalról mindenki egyöntetűen állítja, hogy a lágylézer kezeléseknek nincsen semmiféle mellékhatása, amiből arra következtethetünk, hogy nem is lehet túlzásba vinni azokat. Mások azt állítják, hogy 7 Joule energiabevitel felett akár káros is lehet a kezelés.

Akkor kinek is higgyünk?

A látszattal ellentétben a két állítás nem mond egymásnak ellent, és mindkettő igaz.

Ha túlságosan sok energiával bombázzuk szervezetünket, az károsíthatja a szöveteket. Ez azonban csak akkor fordulhat elő, ha ez a nagy energiamennyiség túlságosan rövid időn alatt éri a szöveteket. Jó hír, hogy az otthoni használatra kifejlesztett lágylézer készülékek a gyógyító energiát aránylag lassan bocsátják ki, ezért nem képesek ártani nekünk.

Egy hétköznapi példával élve: ha a kezünket 8 órán keresztül melegítjük egy 38 fokos hősugárzóval, akkor az a nap végére kellemesen meleg lesz. Azonban, ha a 8 óra alatt leadott teljes hőmennyiséget 10 perc alatt sugároznánk a kezünkre, biztosan komoly égési sérüléseket szenvednénk.

Ennek oka az, hogy a szövetekbe juttatott energia az idő múlásával eloszlik a szervezetünkben, illetve a környezetünknek is átadunk belőle.

Folytatva az előző példát a hősugárzó által kibocsátott hőenergia nem marad egész nap a kezünkben, nem halmozódik fel, hanem eljut más szerveikbe is, továbbá testünk hőleadása miatt, a szobába is.

Levonhatjuk tehát a következtetést, hogy a lágylézer kezeléseket valóban nem lehet túlzásba vinni. Több kezeléssel gyorsabban lehet eredményeket elérni, bár az is igaz, hogy a kezelések számának növeketésével messze nem arányos a hatékonyság növekedése.

Hogyan függ össze a lágylézer hullámhossza, teljesítménye és behatolásának mélysége?... Olvassa el ezt is

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon

.