Ferenc Pápa a lágylézerterápiának köszöheti, hogy ismét lábra tudott állni

A magyar sajtó is sokat foglalkozott Ferenc Pápa Sky News-nak adott interjújával, melyben arról számolt be, hogy többek között a lágylézer terápiának köszönhetően súlyos térdízületi problémái enyhültek, segédeszközökkel ugyan, de hosszú hónapok után végre ismét fel tudott állni kerekesszékéből.

Nagy öröm a Pápa állapotának javulása, és az is, hogy végre eljutottunk odáig, hogy az orvostudomány elfogadja a lágylézer kezelések kiemelkedő hatását a gyulladáscsökkentésben, fájdalomcsillapításban és még számos más területen.

Bár a lágylézer terápia hatékonyságát Mester Endre magyar orvosprofesszor már az 1960-as évek második felében bizonyította és dokumentálta, az orvos társadalom csak nagyon lassan fogadta el, és még lassabban emelte be az általánosan használt kezelési módok közé.

.

És miért is a lágylézer terápiát alkalmazták Ferenc Pápa kezelésekor?

Első és legfontosabb oka, hogy a lágylézer kezeléseknek semmiféle mellékhatása nincsen, ezért kortól és egészségi állapottól függetlenül bárkinél kockázatmentesen alkalmazhatók, ráadásul jól kombinálhatók más gyógymódokkal is.

A lágylézer terápia legfőbb hatásai:

  • Csökkenti a gyulladást a szövetekben.
  • Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat azáltal, hogy fokozza a sejtképződést, az érrendszert rugalmasabbá teszi, kitágítja az ereket. A keringés tehát fokozódik, a káros anyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, a sérülések gyorsabban gyógyulnak.
  • Fokozza az endorfin és az enkefalin hormonok termelődését, melynek hatására csökken a fájdalom, javul a közérzet.

Mára szerencsére a legtöbb orvos egyetért abban, hogy a lágylézer kezelések hatására a szervezeten belüli bármilyen gyulladás rövid idő alatt megszűnik, sejtképződést fokozó hatása miatt a sérülések, sebek, csontok nagyjából harmad annyi idő alatt gyógyulnak. Ezért egyre több orvos javasol gyógyszeres kezelés helyett lágylézer terápiát.

.


.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-P: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon és a on