Kamaszkori térdfájdalmak kezelése lágylézer terápia segítségével

Kamaszkorban a gyermekek gyakran panaszkodnak térdfájdalomra, csípő fájdalomra, mely legtöbbször a hirtelen és nagy mértékű növekedés következményeként alakul ki.

A lágylézer terápia nagy segítséget nyújthat a probléma tüneteinek és kiváltó okának megszüntetésében egyaránt.

A gyerekek csontjai kicsi korban még puhák, rugalmasak, „szivacsos” szerkezetűek. A növekedés során csontok végei nyúlnak, így „megkeményedésük” is a közepüktől kifelé haladva megy végbe.

A fájdalmat az okozza, hogy kamasz korban a csontok vége még nem elég szilárd, mégis szinte egy felnőtt méretű testet kell hordozniuk, ami igen megterhelő számukra.

Az ortopéd orvosok az ilyen gyors növekedés okozta térdfájdalmak enyhítésére patella (térdkalácscsont) kiemelő gyűrűvel ellátott térdrögzítőt javasolnak. Ez ugyan hasznos, és sokat segít a panaszok tüneti kezelésében, azonban a szervezet könnyen hozzászokik a támasztékhoz, és hosszabb távú folyamatos viselés esetén a térd körüli izmok elsorvadásához vezethet.

A lágylézer terápia gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása következtében a panaszok rövid idő alatt enyhíthetők, és jelentősen javítható a kamasz gyermek közérzete, mozgási hajlandósága, ezáltal ritkábban van szükség a térdrögzítő használatára.

Az az időszak, amíg a térdrögzítőre szükség van is jelentősen csökkenthető rendszeres lágylézer kezelésekkel, mivel a lágylézer terápia sejtképződést fokozó hatása következtében a csontosodási folyamatok felgyorsíthatók, ezáltal a probléma forrása is gyorsabban megszűnik, mint lágylézer kezelések nélkül tenné.

Javaslatunk a kamaszkori hirtelen növekedés okozta fájdalmak lágylézer terápiával történő kezelésére:

A térd kezelését érdemes 4 ponton 5-5 percig elvégezni:

1.

a térd bal oldalán,

2.

a térd jobb oldalán,

3.

a térd elülső részén

4.

a térdhajlatban.

Csípőfájdalmak kezelése során szintén érdemes 3-4 ötperces kezelést elvégezni egymás után úgy, hogy kezelés közben a készüléket a csípő fölött mozgatja.

A legjobb hatás elérése érdekében a kezeléseket lehetőleg végezze minden nap legalább 2-3 alkalommal, amíg panaszai meg nem szűnnek.

Az első két hétben használja a váltakozó frekvenciájú ("Variable") programot, majd térjen át az 50 Hz (felületi) frekvenciára.

A lágylézer terápia gyermeke sok egyéb problémájára is megoldást nyújthat.

.

Erre vigyázzon, ha gyermeket kezel lágylézerrek... Olvassa el ezt is

.

NÉZZE MEG VIDEONKAT, HOGY LÁTHASSA

MILYEN EGYÉB SEGÍTSÉGET NYÚJTHAT A HANDY CURE S' LÁGYLÉZER KÉSZÜLÉK GYERMEKE SZÁMÁRA

 

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-P: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon és a on