Hogyan függ össze a lágylézer hullámhossza, teljesítménye és behatolásának mélysége?

Hogyan függ össze a lágylézer hullámhossza, teljesítménye és behatolásának mélysége?

A hullámhossz határozza meg, hogy a fény milyen messzire, milyen mélyre képes hatolni a szövetekbe. Minél nagyobb a hullámhossz (minél közelebb jár az 1000 nm-hez), annál mélyebben képes kifejteni gyógyító hatását.

Nem szabad ugyanakkor elfelejteni azt sem, hogy a fény terjedését testünkben a fényszóródás és az abszorpció együttesen befolyásolják, az abszorpció pedig a különböző típusú szövetekben (víz, hemoglobin, stb.) eltérő mértékű. Ezért minél mélyebbre hatol testünkben a lágylézer sugara annál nagyobb szövetellenállást kell leküzdenie, gyógyító energiája pedig gyengül.

(A lézerfény terjedéséről biológiai szövetekben itt olvashat)

A fentiek ismeretében tehát a megfelelő hullámhossz beállításán túl ki kell küszöbölni a szövetellenállás okozta elnyelődést is ahhoz, hogy valódi, és jelentős hatást tudjon a lágylézer elérni.

Ezt a legtöbb lágylézer készülék gyártója a lézerteljesítmény növelésével éri el. A lézerteljesítmény növelésével ugyanis az adott idő alatt a szövetekbe sugárzott energia mennyisége növelhető, és az elnyelődés ellenére elegendő juttatható belőle a mélyen lévő szövetekbe.

A teljesítmény növeléséhez ugyanakkor erősebb akkumulátorra van szükség, aminek következtében vagy a készülék méretét kell növelni, vagy az akkumulátort kell gyakrabban tölteni.

A Handy Cure S’ lágylézer fejlesztői ezért a teljesítmény növelése helyett az úgynevezett szuperpulzáló lézertechnológia segítségével oldották meg, hogy a lágylézer gyógyító energiája a szövetellenállást leküzdve akár 8-10 cm mélyen is képes legyen kifejteni gyógyító hatását. Mivel az energia nem statikusan, hanem pulzálva érkezik, az impulzusok lehetővé teszik a mélyebb behatolást.

A szuperpulzáló lézertechnológiának, és a Handy Cure S’ lágylézer készülékbe épített további három (a látható vörös fény, az infravörös fény és a mágneses tér) gyógyító energiaforrásnak köszönhetően mindössze 0,4-6,25 mW átlagos lézerteljesítmény mellett is képes felvenni a versenyt az akár 500 mW statikus (folytonos) lézerteljesítménnyel rendelkező készülékekkel. Ráadásul úgy, hogy a csupán 14x5x5 cm méretű és 300 g súlyú készülék akkumulátora 18 óra működést tesz lehetővé egy töltéssel.

.

A lézer behatolási mélysége... Olvassa el ezt is.

.

NÉZZE MEG VIDEONKAT, HOGY LÁTHASSA

EGY LÁGYLÉZER KÉSZÜLÉK HATÉKONYSÁGA NEM CSAK A TELJESÍTMÉNYEN MÚLIK

.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon