GYOMORHURUT (GASZTRITISZ), GYOMORFEKÉLY gyógyulásának felgyorsítása lágylézer terápiával

A gyomornyálkahártya egy védő réteg, melynek feladata a gyomor megóvása azoktól a savaktól, melyek segítségével szervezetünk a bevitt táplálékot lebontja.

A gyomorhurutot (gasztritisz) ennek a nyálkahártyának a károsodása okozza, mivel a védőréteg sérülése következtében a gyomorsav irritációt és gyulladást okoz a gyomorban.

A gyomornyálkahártya sérülésének legfőbb kiváltó okai a:

  • Dohányzás
  • Túlzott alkoholfogyasztás
  • Gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) szedése
  • Fertőzés (Helicobacter pylori baktériumok)
  • Epe reflux, (nem kellően zárt gyomorszáj esetén az epe a gyomorba jut)
  • Autoimmun betegségek

A gasztritisznek két típusa létezik tehát:

  • Az ún. eróziós gyomorhurut, mely alapvetően a dohányzás, az alkohol és más, a nyálkahártya elvékonyodását okozó anyagok bevitele miatt, vagy bakteriális fertőzés miatt alakul ki
  • Autoimmun betegségekkel küzdő, vagy legyengült immunrendszerű betegek esetén a nyálkahártya sérülése nélkül léphet fel gyulladás a gyomorban.

Hogyan segíthet a lágylézer terápia a gyomorhurut kezelésében?

Bármi legyen is a gasztritisz kiváltó oka, a lágylézer kezelések segítenek az elvékonyodott, sérült nyálkahártya regenerálásában, az irritáció okozta gyulladás, és ezen keresztül a fájdalom és a tünetek enyhítésében.

A terápia hatékonysága B12 vitamin szedésével tovább növelhető.

Fontos azonban tudni, hogy a kiváltó ok megszűntetése nélkül a lágylézer terápia eredményei csak átmenetiek lehetnek, a gyomorhurut bármikor kiújulhat. Ezért feltétlenül csökkentse az irritáló anyagok bevitelét, illetve egyeztessen orvosával, aki speciális diétát, savlekötő szedését, vagy antibiotikum kezelést is javasolhat.

Hogyan kezelje a gyomorhurutot lágylézerrel?

Fő szabályként a lágylézer készülék prizmáját mindig oda kell helyezni, ahol a fájdalmat érezzük, és azon a ponton/területen kell a kezeléseket végezni.

Gasztritisz esetén azonban nem minden esetben jelentkezik fájdalom, ezért a kezeléseket javasolt a bordák alatti, de a köldöktől feljebb elhelyezkedő területeken elvégezni.

A kezelést érdemes több ponton, egymástól nagyjából 2-4 cm távolságra 5-5 percig a váltakozó frekvenciájú ("Variable") programmal elvégezni.

A legjobb hatás elérése érdekében a kezeléseket lehetőleg ismételje meg minden nap legalább 3 alkalommal.

.


.

KÉRDÉSE VAN?

Szívesen válaszolunk

E-mail: gyogylezer@luxgroup.hu

Akár telefonon is

H-Cs: 8.00-16.00

Tel: +36 (70) 616-9077

Kövessen minket:

a acebookon